Càmeres Instax (2/2)

20 de maig, 2019 - - Comentar -

i per últim us expliquem les dues càmeres restants, la Fuji Instax Square SQ10 i la SQ20

Fuji Instax Square SQ10

La Fuji Instax Square SQ10 realitza fotos digitals en format quadrat que podem previsualitzar (té memòria interna i també pots guardar els arxius en una targeta microSD ) abans d'imprimir gràcies a una pantalla LCD. És una càmera híbrida perquè pots imprimir les teves còpies amb format quadrat de mides de 8,6 x 7,2 cm, encara que la imatge en si és de 6,2 x 6,2 cm.

Al frontal veiem l'objectiu de 28.5 mm de distància focal i una obertura fixa de f / 2.4. Amb aquest s'aconsegueix un rang d'enfocament des de 10 cm a infinit. La Instax Square SQ10 té un sensor CMOS de 3.7 MP i 1/4 '', el que ens donarà una resolució de 1920 x 1920. Una resolució molt més que suficient per aconseguir imatges de molt bona qualitat en la impressió i fins i tot permetre fer zoom digital. Té un disseny simètric i dos botons als costats, ideal per esquerrans. Funciona amb una bateria externa. Dotada a la part del darrere d’una  pantalla LCD de 3 '' des d'on tindrem control de tots els canvis. Just a sota tenim el dial giratori amb els botons de configuració. El dial giratori ens permetrà ajustar configuracions d'efectes, triar menús, etc...

Amb la Square SQ10 tenim fins a 10 filtres amb motius diferents ( monochrome, sepia, etc...)  Per a això premerem el botó de filtre a la pantalla de l’obturador, si volem afegir abans a la imatge, o a la de reproducció si volem modificar una imatge que ja tinguem. També trobem diferents ajustos d’exposició i de vinyeta i 5 modes diferents de flash.

La Instax Square SQ10 té tres maneres de disparar diferents:

Mode estàndard. És el mode per defecte per fer fotografies en condicions normals. En aquesta manera el flaix es dispararà automàticament quan la càmera detecti foscor llevat que ho canviem.

 Mode bulb. Accedirem de manera ràpida prement el botó de tret auxiliar. L'obturador es mantindrà obert el temps que necessitem fins a 10 segons. En mode bulb podrem realitzar impactants imatges jugant amb llums o prendre tota la llum possible en vistes nocturnes.

 Doble exposició. S'accedeix tornant a prémer el botó auxiliar. En aquesta manera podrem fer composicions superposades en una sola imatge. Jugant amb doble exposició i bulb és possible donar vida a creacions úniques i d'allò més personals.

 

Fuji Instax Square SQ20

És l’evolució de la SQ10. Tot i que les 2 càmeres Instax tenen un aspecte molt similar quan es col·loquen una al costat de l'altra, hi ha algunes modificacions en el disseny. Per exemple, la lent és ara del mateix color que la resta del cos, mentre que en el SQ10 era de color platejat. Els botons de control bessons al front han passat de ser circulars i arran amb el cos a ser rectangulars. De cada un sobresurt una protuberància elevada que l'ajudarà a localitzar els botons sense mirar al capdavant de la càmera. Totes dues tenen un monitor LCD a la part posterior però el SQ10 té una resolució més gran (460k vs 230K punts) i és una mica més gran (3 vs 2.7 polzades). També és nova la palanca a la part posterior que es pot utilitzar per encendre i apagar la càmera i activar la nova manera de moviment del qual parlarem més endavant.

Altres petites diferències inclouen el nou disseny de les orelletes de les corretges i la reubicació del port de càrrega USB i la ranura per a targetes Micro SD. A diferència de l'SQ10, la bateria NP-50 es pot extreure i carregar per separat, la SQ20 té una bateria incorporada que s'ha de carregar a través d'USB.

La novetat en  la SQ20 és el nou mode de moviment, li permet fer  un clip de vídeo de fins a 15 segons de durada del qual pot seleccionar els millors fotogrames per imprimir. Aquesta manera hauria de funcionar molt bé per a preses d'acció espontànies, com un nen en bicicleta, etc...

La Fuji Instax SQ20 afegeix diferents modes:

 MANERA COLLAGE.

Time Shift Collage és una manera divertida que combina quatre imatges seqüencials en una sola presa. Simplement premeu el botó de l'obturador una vegada i la càmera farà una ràfega de quatre imatges, totes les quals apareixeran al monitor del darrere. Podeu ajustar la diferència de temps entre fotogrames de 0,2 a 2 segons.

MANERA SPLIT.

La nova manera Split li permet combinar múltiples imatges en una sola presa. Hi ha quatre opcions segmentades: dividides verticalment a la meitat, horitzontalment dividides en tres, dividides en quarts i dividides en nou.

MÉS FILTRES.

El SQ20 ve amb una gamma més àmplia de filtres per a fotos i vídeo. En total, té deu filtres per a tots dos, dos filtres de fotogrames dedicats, tres filtres de vídeo i sis filtres parcials de color.

La Fuji Instax SQ20 ofereix un zoom digital de 4 augments.

I ara, quina és la teva càmera Instax ideal?

Deixa un comentari

Càmeres Instax (1/2)

20 de maig, 2019 - Càmeres - Comentar -

Ja tens la teva càmera instax?

La foto instantània està de moda. Ja sigui per festes, celebracions o per plasmar fotos al moment d’un cap de setmana. Permet fer un àlbum amb dedicatòries, ornaments, detalls molt original, fresc i divertit, i si ho lliguem amb temàtica scrapbook dóna molt de joc!

Els millors models qualitat-preu són els de Fujifilm Instax. A continuación us expliquem els models que hi ha al mercat:

Fuji Instax Mini9

La càmera Fuji Instax Mini9 és el model més venut actualment, i la més automática. Es presenta en diferents colors, té detalls com un mirall per selfies col·locat just al costat de l'objectiu i té una lent macro que permet apropar-se a objectes fins 35cm.

La Instax Mini 9 té ajuda de captura mitjançant un led col·locat al costat del dial d'exposició que t'indica quin mode és el millor per a cada escena (interior, ennuvolat, sol…), encara que pots fer-ho manualment si ho prefereixes. Compta amb un flash, per millorar les teves fotos en interiors i a més, utilitza una pel·lícula color Fujifilm Instax Mini (mida de la imatge: 46x 62mm).

 

Fuji Instax Wide300

Utilitza pel·lícula Instax Wide, un format que és el doble de gran que les Instax mini, amb una mida de full de 86 x 108mm i de foto de 62 x 99 mm. En usar un format tan gran, és normal que la seva mida sigui considerable (16,8 x 9,5 x 12,1 cm). Funciona amb 4 piles AA i flash incorporat.

Els seus controls són realment bàsics, un botó d'encesa / obturador, un selector d'enfocament, un per al flash i un altre per la lluminositat. No hi ha més. Entrant una mica més en profunditat en les seves característiques veiem que té dos tipus d'ajust d'enfocament. Un per distàncies d'entre 0.9m - 3m i un altre que va des dels 3 m - Infinit. Es seleccionen per mitjà de l'anell que es troba en la lent. Farem servir un o l’altre segons la distància del que volem fotografiar. Disposa de 2 modes de flash, i 3 ajustos d’exposició (clar, normal i fosc).

Fuji Instax Mini70

Aquesta és la càmera de selfies per excel·lència de la sèrie Instax Mini, especialment pensada per a prendre els millors autoretrats. No obstant això, aquesta càmera instantània té moltíssim més que oferir als aficionats a la fotografia. El disseny de la Mini70 és més formal que la mini9, però també molt colorit i divertit.

El frontal acull el disparador, el flash, l'objectiu de 60 mm i un petit mirall just al costat de la lent. A la part del darrere hi trobem el visor, el buit per a les piles, el compartiment del paper, el botó d'encesa i una petita pantalla LCD. En aquesta podrem veure el nombre de fotografies restants i la manera de tret seleccionat. A més, tenim tres botons a l'esquerra: el botó de selecció de manera, el temporitzador i el botó per activar la manera selfie.
Situada a la part superior trobem la ranura de sortida de les fotografies i en la inferior la rosca per acoblar un trípode. Utilitza pel·lícula color Fujifilm Instax Mini (mida de la imatge: 46x 62mm).

Fujifilm ha pensat en tot i ha adaptat completament la Instax Mini 70 per fer autoretrats. Per a això hi ha un botó concret (el de més a l'esquerra de la part posterior) que activa la Manera Selfie, també t’ajuda el mirall frontal per enquadrar la teva foto.

Té diferents modes de flash, control automàtic d’exposició i modes de funcionament: normal,clau alta, paisatge, macro i disparador automàtic.

Fuji Instax Mini90

Càmera amb disseny retro, es pot trobar amb color negre i marró. Té rosca per trípode. El seu disseny és per un ús vertical de la càmera.

Al frontal podem trobar el botó d'encesa i tret, el flaix, i finalment l'objectiu. El qual incorpora un cèrcol en la part exterior que podem girar, mitjançant el qual seleccionem el mode de disparar. La part del darrere té un  panell LCD que ens proporciona informació sobre el percentatge de bateria i fotos restants. També ens trobem amb el visor, els botons d'ajustos, i el compartiment de la bateria.
Funciona amb una bateria recarregable de liti i  utilitza pel·lícula color Fujifilm Instax Mini (mida de la imatge: 46x 62mm).

La càmera Mini 90 equipada amb un objectiu de 60mm amb una obertura fixa de f12.7. Incorpora fins a 6 maneres de disparar diferents (mode llarga exposició i doble exposició, mode festa, nens, paisatge i macro)  i disparador automàtic, així com altres característiques interessants com ara compensació de l'exposició, i diferents modes de flash.

Fuji Instax Square SQ6

La  càmera analògica  instantània de Fujifilm amb format quadrat de INSTAX.
Les impressions són de mida de 8,6 x 7,2 cm, encara que la imatge en si és de 6,2 x 6,2 cm, es presenta en tres colors diferents:  blanc perla, daurat  i gris grafit.

Incorpora un Auto disparador, un mode selfie automàtic (amb un mini mirallet perquè surti bé enquadrat), l'original mode doble exposició, paisatges i fins i tot una manera macro per fer fotos amb un mínim de 30 cm. La idea d'originalitat es consolida amb detalls com el d'incloure tres filtres de color per el flaix (taronja, morat i verd), per aconseguir diferents tons en les teves fotografies.

Funciona amb piles.

Deixa un comentari

Taller Scrapbook "A la vora del mar" amb Marisa Bernal

11 de maig, 2019 - Scrapbook - Comentar -

 

paper dias de sol de marisa bernal

Nou taller d'scrapbook

El proper 8 de juny tenim cita amb la dissenyadora Marisa Bernal!

Ja coneixeu el seu estil i els seus preciosos papers, no us perdeu aquest fantàstic taller on farem un àlbum de scrapbooking amb la seva nova col·lecció de papers "Dies de Sol" dissenyada per Marisa Bernal i distribuïda per Basic Crea.

Projecte: àlbum "A la vora del mar"

Dia: Dissabte 8 de juny

Horari: 10 h -14 h

Preu: 40 € (material inclòs). Recomanem portar eines de tall (guillotines, cúter ...) i cinta de doble cara.

En aquest projecte crearem un àlbum de 25x15 on utilitzarem la col·lecció de paper "dies de sol", i aprendrem una bonica enquadernació creativa amb un original llom de tela. En el seu interior realitzarem una transferència amb una il·lustració dissenyada especialment per a aquest taller. Farem servir, a més, cintes, puntes ... etc, i una manera diferent de fer servir el washitape. 
De ben segur que és un projecte on gaudireu moltíssim.

Reserva la teva plaça:

Foto Penedès Tel. 938 902 981

fotopenedes@fotopenedes.cat

I si ho prefereixes des del web.

U
s hi esperem! 

paper dias de sol de marisa bernal

Deixa un comentari

Àlbum "Vacances Paradise"

25 de març, 2019 - Scrapbook - Comentar -

taller scrapbook foto penedès

Taller d'scrapbook

Projecte: Àlbum “Vacances Paradise” amb la tallerista Núria Martínez

Aquest mes d’abril a Foto Penedès farem un projecte radiant! 

Es tracta de fer un àlbum de mida gran 21,5x23 cm, combinant una tapa dura de cartró amb fulls de papers, troquelats, solapes i molt més. Podràs guardar els teus records, fotos, notes i tot allò que més il·lusió et faci.

És un projecte ideal per regalar un àlbum original i personalitzat.

scrapbook foto penedès

El taller el farem el dissabte 13 d’abril a partir de les 16:30h a la nostra botiga. El preu del taller és de 35€ (material inclòs). Es recomana portar eines de tall i cinta de doble cara, fotos de diferents mides i moltes ganes de passar una bona estona de creativitat durant les 3 hores que dura el taller. 

Reserva la teva plaça

Pots trucar-nos al  Tel.938902981, enviar un email a fotopenedes@fotopenedes.cat 

Us hi esperem a tots!

taller scrapbook foto penedès

Deixa un comentari

Consells per fer fotos a la primavera

19 de març, 2019 - Consells i Recomanacions - Comentar -

Primavera, càmera i acció! 

Totes les estacions de l'any són bones per fotografiar la natura, però és cert que la primavera té alguna cosa especial, ja sigui pels seus colors brillants, per la llum que desprèn diàriament o per tots els éssers vius que desperten després de passar un llarg hivern. 

Consells per fer bones fotos 

  1.  Busca la millor llum del dia. Normalment les sortides i postes de sol ens regalen imatges espectaculars. A més, si hi ha un punt de boira, gaudirem d'un misteri afegit. Podem buscar aquestes captures al cim d'una muntanya o una vall amb boira.
  2.  Primavera florida. És un espectacle la llum i colors que ens regala aquesta estació de l'any. Busca arbres florits i juga amb les línies de composició com per exemple un camí entre els arbres.
  3.  Enquadraments florals. Un camp ple de flors és molt fotogènic. Pots jugar amb els enquadraments i angles de visió. Pots utilitzar el mode macro de la teva càmera i captar les flors i els insectes de ben a prop. 
  4. Formes simètriques i punts de visió inusuals. Els paisatges que tenim a la primavera són molt florits i si li afegim que tenim un cel blau darrere, sempre queda molt més bé. Ens agrada jugar amb la simetria com ara les fileres de vegetació verd fort o punts de vista a través de flors o arbres. Atreveix-te a emmarcar paisatges amb branques d'arbres, portes, marcs de finestres i captura el millor moment.
  5. Juga amb l'aigua. És molt probable que durant els mesos de primavera, plogui i puguem gaudir de diferents paisatges en un. Aprofita els Arcs de Sant Martí, reflexos en pèlags d'aigua, fotos amb paraigües, salts d'aigua en rieres i rius, fotos a la platja aprofitant les hores de sol. És qüestió d'imaginació i experimentació! 

 

Com puc millorar la imatge?

Sempre és millor que portis una bona equipació. Un trípode per estabilitzar la toma de la foto, una motxilla per protegir el teu equip de cops i pluja, filtres neutres i/o polaritzadors.

Esperem que us serveixi de guia i pugueu gaudir de la primavera tot fent les millors captures d'imatge. 

No dubteu en venir a Foto Penedès si teniu algun dubte o necessiteu assessorament en càmeres i equipació. 

Deixa un comentari