Revelat online

07 de octubre, 2019 - - Comentar -

Prepara el revelat de les teves fotos, fàcil i còmodament, des d’on tu vulguis

Segons el dispositiu amb el que facis les fotografies aquestes poden tenir diferents formats, resolució, tonalitat...

  • Format JPEG

  • Diferent resolució (píxels per polzada), el que condicionarà la mida que pot tenir la fotografía.

  • Diferent tonalitat. Perquè cada pantalla pot estar configurada amb una brillantor, saturació i tonalitat diferents.

  • Diferent mida, fent que a l’imprimir-les puguin quedar tallades.

Per aconseguir els millors resultats pots utilitzar el nostre revelat online

Podràs escollir el format i la mida de les fotografies amb un acabat mate o brillant. Podràs afegir marges, marcs, textos...Tens més de 15 efectes artístics disponibles, convertint les teves fotos en format Polaroid o per exemple crear postals. I tot de forma molt fàcil i intuïtiva!

Per una major comoditat te les enviem a casa o pots decidir recollir-les a la botiga.

Abans de començar, consulta el nostre post de recomanacions abans d'imprimir

Comença el revelat online


Deixa un comentari

Taller de tardor, 2x1!

01 de octubre, 2019 - Scrapbook - Comentar -

scrapbook fotopenedes marc i album

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller de tardor d’scrapbook...i per començar la temporada fem un 2x1!

El projecte que us proposem a continuació es tracta d'un àlbum-marc de fotos inspirat amb la tardor.

Projecte: àlbum-marc de fotos desplegable

Dia: Dissabte 26 d'octubre

Horari: 16 h - 19.30 h

Preu: 32 € (material inclòs). Recomanem portar eines de tall (guillotina, cúter... ) i cinta de doble cara.

Dissenyadora: Alícia Artigas de Collage de memòries 

 

scrapbook fotopenedes marc album
En aquest projecte crearem un àlbum amb motius de tardor i afegirem una portada molt original amb un marc de fusta. Farem servir washitape, retallables, de tot i més!

Segur que amb aquest projecte gaudireu!

Vídeo del projecte

 

 

Reserva la teva plaça!

Foto Penedès Tel.938902981

fotopenedes@fotopenedes.cat

 

Deixa un comentari

Consells per fer bones fotos al Vijazz

04 de juliol, 2019 - Consells i Recomanacions - Comentar -

Avui comença el Vijazz Penedès a Vilafranca. Des de Foto Penedès us donem alguns consells perquè feu bones fotos al llarg dels 3 dies que dura l'esdeveniment. 

Preparació de l'Equip Fotogràfic

Abans de sortir de casa, comprova tot el teu material. Assegura't que les bateries estan carregades i disposes de memòria suficient per fer totes les fotos que necessitis.

Escollir el lloc per fer les Fotos

Un factor essencial per al resultat final de les fotografies que aconsegueixis és el lloc des d'on estiguis treballant.

Podem diferenciar dues ubicacions principals: al peu de l'escenari, en una zona especial per a fotògrafs, o barrejat entre el públic.

El material i la seva configuració

1. Càmera reflex

Si no disposes d'una càmera rèflex i de moment no t'has decidit a fer el salt, no et preocupis. A la resta de l'article et donem més consells sobre la configuració dels paràmetres de la teva càmera perquè puguis fer fotos en els concerts als quals vagis.

2. Els objectius

L'objectiu a utilitzar dependrà de la distància a la qual et trobis i l'enquadrament que vulguis realitzar, però en general, podem dir que com més lluminós sigui l'objectiu, molt millor. 

3. La sensibilitat ISO

Per la poca llum que probablement trobis a l'escenari, és probable que et vegis obligat a utilitzar un ISO alt. 

4. El mesurament de la llum 

La llum utilitzada per il·luminar els escenaris en els concerts és força irregular. Com més ajustos al mesurament, millor garantiràs el resultat de la zona que vulguis que estigui correctament exposada.

5. L'obertura

Perquè entri la quantitat més gran de llum possible a través de l'objectiu sense necessitat de realitzar exposicions prolongades que poguessin sortir mogudes et caldrà obrir el diafragma molt, a f2.8 o fins i tot menys. Obertures grans implicaran profunditats de camp petites. Això t'obligarà a enfocar correctament l'àrea que vulguis que surti nítida, i la poca fondària de camp et donarà en aquest punt poc marge d'error.

6. La Tècnica

Hi ha una sèrie de factors que has de tenir en compte a l'hora de fer bones fotos de concerts, ja que t'ajudaran en la composició de la imatge.

I és que una imatge pot tenir uns paràmetres correctes d'exposició i moviment i en canvi no dir res. El truc està a saber quan has d'accionar el disparador. I aquí els jocs de llums i els moviments dels artistes seran determinants.

Si no vols que tota la foto surti fosca, és bo que esperis que l'escenari estigui més il·luminat i l'artista es mogui cap a la llum.

7. L'atmosfera del moment

Tot i que el motiu principal del concert es troba a l'escenari, no deixis de buscar al teu voltant altres motius que descriguin l'escena que estàs vivint en aquests moments. 

8. Editant i retocant les fotos

Després del concert, és possible que tinguis centenars de fotos. És una bona pràctica revisar-les i seleccionar les 20 o 30 que consideris millors. Sobre aquesta selecció, fes després una altra tria i queda't només amb les 3 o 4 que us semblin millors.

Amb tots aquests consells i ajudes, esperem que pugueu esprémer al màxim les vostres càmeres i gaudir del Vijazz al màxim.

Foto: Turisme Vilafranca

Deixa un comentari

La millor càmera segons les teves necessitats

18 de juny, 2019 - Càmeres - Comentar -

La millor càmera és la càmera que faràs servir. De què serveix una càmera reflex amb un objectiu molt lluminós si no la faràs servir perquè et pesa massa?
Una càmera no és millor com més cara. Una càmera és millor si s'adapta millor al que cadascú necessita. A partir d'aquí parlem-ne.
A l'hora de triar una càmera caldrà tenir en compte les necessitats reals, quin ús real donarem a la càmera, quins són els models que millor s'adapten al nostre estil o forma de treball (mida, pes, ergonomia, facilitat d'ús ...), quines són les que entren dins del nostre pressupost o les que ofereixen característiques similars amb millor relació qualitat-preu.

Càmera Compacta o mòbil?

Càmera de fotos o mòbil de gamma mitjana-alta? Quines limitacions tenen les càmeres dels mòbils? La mida del sensor i la mida de l'òptica. En fotografia i vídeo el recurs més important és la llum. Quan les condicions de llum de l'escena són adequades totes les càmeres fan bones fotos. A mesura que les condicions de llum no són tan favorables (sol i ombra, foto nocturna) va tenint més importància la mida del sensor i el diàmetre de l'objectiu, ja que la qualitat de la imatge està molt relacionada amb la quantitat de llum.
Entre un mòbil de gamma alta i una càmera compacta de gamma baixa, a dia d'avui, el mòbil és una millor elecció. Però a partir de càmeres compactes de gamma mitjana que permetin control manual, l'avantatge que ofereix l'òptica (control d'obertura, distància focal, zoom ...) ofereix més possibilitats i millor qualitat.
La meva càmera compacta es queda petita, busco alguna cosa més...
Vull alguna cosa més, que em permeti fer millors fotos i aprendre almenys el més bàsic de fotografia. Tant les càmeres rèflex com les EVIL són el salt natural.
L'avantatge de les càmeres d'objectius intercanviables és que es pot triar l'objectiu que millor s'adapta a cada situació: fotografia de carrer, retrat, paisatges, animals salvatges, esports...
Rèflex o Evil? Si el que et preocupa és la mida (mida i pes) ara mateix l'elecció estaria clara: una EVIL sens dubte. Et va donar la mateixa qualitat d'imatge que una réflex. No et farà mandra treure-la i portar-la a tot arreu. I les teves fotografies seran exactament iguals a les que obtindries amb una càmera réflex. Si ja tens bons objectius d'una càmera rèflex amb un adaptador els podràs aprofitar. Pràcticament amb qualsevol càmera actual, tant rèflex com EVILvas a gaudir i et va a proporcionar una gran qualitat d'imatge.

Busco una càmera per aprendre fotografia

Millor que la càmera tingui controls manuals, que ens deixi prendre decisions sobre com volem fer-les. Després cal valorar que la càmera inclogui visor (òptic o electrònic és igual). A diferència de la pantalla del darrere, el visor ens aïlla de l'entorn, ens permet enquadrar millor i ens ajuda a educar la nostra visió 'fotogràfica', fer les fotos a través del visor permet més estabilitat i gasta menys bateria. Altres opcions a tenir en compte sónn possibilitat acoplar un flash extern, jac per micròfon extern, wifi, video 4K...
Si la càmera és d'objectius intercanviables (réflex o EVIL) donarà a la llarga més joc, més opcions per desenvolupar la nostra creativitat.
Per aprendre fotografia és imprescindible practicar, practicar i practicar ... Si no gaudeixes fotografiant, serà una tasca molt dura i és possible que et desanimis. Així que la primera regla seria gaudir. Triar una càmera i un equip amb què estiguis a gust i et vingui de gust sortir a fer fotos.
Càmera amb objectiu fix (compacta / bridge) o d'objectius intercanviables Evil / Réflex )?
Aquesta és una altra qüestió interessant que es planteja sovint.
L'avantatge o la idea bàsica d'una càmera d'objectius intercanviables és que podem usar per a cada tipus d'escena o situació l'objectiu més adequat a aquesta, aquell amb el qual podem obtenir els millors resultats o un determinat efecte segons les seves característiques òptiques. Si no vols invertir en objectius o vols a portar sempre un objectiu 'tot terreny' (ampli rang focal) millor que sigui càmera compacta o bridge (gran zoom).
Potser una compacta de gamma mitjana/alta pot cobrir aquestes situacions amb una qualitat acceptable, amb un equip molt més reduït, ja que tota l'òptica està integrada, i a més aquesta òptica està dissenyada específicament i optimitzada per a aquest model.

Busco una càmera pels meus viatges

Exemple: algú que es compra una réflex per fotografiar en els seus viatges: monuments, museus. Va amb els seus dos objectius nous (un per a 'prop' i un altre per a 'lluny'). Ara canvia objectiu per a foto en grup, ara canvia objectiu per un animal llunyà, ara aquest edifici que necessita un gran angular. L'endemà surt amb un únic objectiu, i al següent deixa la càmera rèflex a l'hotel perquè està fart de carregar amb ella, i fa les fotos amb el mòbil. Bé, potser és un relat una mica exagerat, però pot estar perfectament basat en fets reals.
Vol dir això que no té sentit comprar una réflex o que no la portem de viatge? NO. És simplement un exemple de situacions reals en les quals per a alguns usuaris la rèflex no serà l'eina ideal, encara que la qualitat de les fotos de la rèflex sigui molt millor que les d'un mòbil. L'usuari ha renunciat a aquesta qualitat a favor de la comoditat, i tan content. Perquè si no som professionals, del que es tracta és de gaudir amb la fotografia, no ser esclaus d'una màquina.
Llavors, quin tipus de càmera seria més adequada per viatges? Si volem portar la càmera sempre a sobre i carregar amb el mínim:
1. Càmera compacta: Hi ha compactes molt bones, que ofereixen una qualitat d'imatge més que decent, que permeten control manual dels paràmetres, que tenen un zoom que ens dóna certa flexibilitat per enquadrar el que ens interessa. A què renunciem? Aquestes càmeres de sensor petit no ens donaran la millor qualitat d'imatge, per exemple dins dels edificis, quan no hi ha molta llum en l'escena, a la nit... potser també li costa enfocar en algunes situacions complicades.
2. Càmera Bridge: Aquestes càmeres no caben en una butxaca, tenen una mida i pes comparable a les rèflex o fins i tot superior alguns models, però tenen l'avantatge que ens donen un rang de zoom enorme, amb una òptica normalment bastant bona. A què renunciem? No són lleugeres ni caben a la butxaca i tindrem unes limitacions pel que fa a qualitat d'imatge en situacions de poca llum en relació a les càmeres rèflex o EVIL.
3. Càmeres EVIL: Les càmeres EVIL poden ser una bona opció, sobretot un sistema com Micro 4/3, d'Olympus, que ofereix la millor relació qualitat/mida/pes, incloent-hi càmeres i objectius. Podem portar la càmera i un parell d'objectius en una bossa o motxilla molt petits.
4. Càmera Rèflex: Per a aquest tipus de viatges d'oci / turisme, si portem una réflex potser és més que suficient sortir amb l'objectiu de kit (18-55 mm) per anar més lleugers i còmodes. Tindrem un rang de zoom petit, però resolt perfectament el 95% de les situacions. O podem portar un objectiu tot terreny: sacrifiquem una mica de nitidesa i obertura però ens movem amb un equip molt reduït i tenim més marge a l'hora d'enquadrar.
Vull fer fotografia de natura: animals, aus...
No és el mateix fotografia de paisatge, que fotografia d'animals. Aquí parlem de fotografiar animals en estat salvatge i necessitem càmeres que ens donin molt abast. Sobretot en el cas de les aus és molt difícil apropar-se a una distància curta.
La millor opció és sens dubte la réflex o una EVIL, amb un teleobjectiu que arribi almenys a una focal de 300 mm. Aquestes càmeres ens donen molta qualitat i un enfocament més ràpid. Quines contres té aquesta opció? Grandària, pes i preu més elevat.
L'enfocament de les réflex sol ser més ràpid que les EVIL, per exemple en seguiment d'objectes que es mouen. Les càmeres EVIL actuals tenen uns sistemes d'enfocament automàtic rapidíssims, al nivell de les réflex, però per a seguiment (enfocament continu) encara solen estar una mica per sota. Lògicament depèn de molts factors, incloent-hi la qualitat i lluminositat de l'objectiu, etc. Com a contrapartida, les càmeres sense mirall solen tenir un tret en ràfega molt ràpid, que ve molt bé per captar animals en moviment.
Si no volem portar tant de pes i no volem fer servir uns objectius tan aparatosos: per un preu molt més baix podem aconseguir una Càmera Bridge o Ultrazoom. Ens ofereixen uns zooms que superen l'abast dels grans teleobjectius. I en una mida molt més reduïda. Aquestes càmeres bridge t'ofereixen molta més mobilitat i flexibilitat. Sí, sacrifiquem qualitat d'imatge, sobretot en algunes condicions de llum menys favorables. Però és una opció molt bona, hi ha molts aficionats a les aus que fan servir càmeres compactes súper zoom, amb resultats boníssims.
Vull fer fotografia d'esports: cotxes, motos, futbol .
En general, per a fotografia esportiva es fan servir focals mitjanes i llargues, ja que normalment ens centrarem en escenes que estan relativament lluny
També necessitarem disparar a velocitats d'obturació bastant altes: per congelar el moviment dels subjectes i en segon lloc per minimitzar la trepidació si disparem a mà alçada. En recintes tancats ens trobem amb una il·luminació insuficient per a la velocitat que necessitem, i ens veurem obligats a pujar ISO per arribar a una velocitat d'obturació raonable. D'altra banda, per a fotografia d'objectes que es mouen molt ràpid també necessitarem una càmera (càmera + objectiu) amb un sistema d'enfocament ràpid i precís, sobretot en mode de seguiment.
En general qualsevol càmera rèflex o EVIL de gamma mitjana actual hauria de cobrir força bé aquestes situacions. L'objectiu en concret dependrà del tipus d'esdeveniment i d'on ens puguem col·locar, però una focal equivalent de l'ordre de 200-300 mm hauria de ser suficient en la majoria dels casos. Com més obertura tingui l'objectiu millor, ja que ens permetrà augmentar la velocitat d'obturació, però per aquest rang de focals els objectius amb bona obertura solen ser molt cars. Una càmera Bridge o Ultrazoom també pot ser una opció si anem a fer-la servir sobretot en exteriors, amb bona llum.

Necessito una càmera per a fotografia de producte

En aquest cas, ens referim a fotografia de producte per utilitzar les imatges en botigues online, per a catàlegs impresos, fulletons publicitaris, etc. Per a aquest tipus de fotografia la il·luminació és, en general, molt més important que les característiques de la càmera.
És recomanable utilitzar una càmera d'objectius intercanviables, és igual si és rèflex o EVIL. La idea és poder utilitzar objectius específics.
En el cas de productes petits: joieria, artesania, etc. se solen utilitzar objectius macro (permeten enfocar des de més a prop per aconseguir que l'objecte ocupi bona part de l'enquadrament). Per a objectes més grans se solen utilitzar objectius de focal mitjana llarga, de manera similar a la fotografia de retrat. Les característiques tècniques de la càmera no són tan importants, ja que aquest tipus de fotografia es realitza en un entorn molt controlat: bona il·luminació, trípode ...

Busco qualitat d'imatge

En aquest cas réflex o EVIL, i els criteris de decisió estaran basats si li donem prioritat a la grandària i pes, si busquem característiques molt concretes, etc. El preu també, és clar, és un criteri important.
El tema de la qualitat d'imatge donaria per parlar llargament. És comprensible que un fotògraf professional, que treballa amb grans formats: cartells, publicació impresa... busqui la màxima qualitat, a nivell de píxel a píxel gairebé, rang dinàmic, nivell de soroll, etc.

Deixa un comentari

Consells per fer les millors fotos per Sant Joan

18 de juny, 2019 - Consells i Recomanacions - Comentar -

Fer fotos de focs artificials és fàcil: es tracta de fer una llarga exposició; és a dir, utilitzar una velocitat d'obturació baixa. Podem fer una similitud i dir que fer una foto és com omplir una galleda d'aigua. Si obrim molt l'aixeta trigarem poc temps; si obrim poc trigarem més. En fotografia l'aigua es canvia per llum, l'aixeta pel diafragma i el temps que es triga és la velocitat d'obturació (o temps d'exposició).
L'usual en fotografia és que la velocitat d'obturació es mesuri en fraccions de segon (1/60 o 1/125 serien valors molt comuns), ja que amb això sol ser suficient quan hi ha llum suficient. Les altes velocitats (d'1/250 a 1/4.000 o més) fan que el moviment es congeli.

Quan hi ha poca llum sol ser necessari disparar a velocitats lentes (pot ser des de poc menys d'un segon fins minuts o fins i tot hores). Això implica que la fotografia pugui sortir moguda, ja sigui perquè el que fotografiem tingui moviment o, com pel que podem produir nosaltres mateixos amb la vibració de la càmera a les nostres mans. Per aquest motiu s'utilitzen els trípodes i els disparadors a distància, que asseguren que no hi haurà moviment que faci malbé la presa.
Això passa en la fotografia de focs artificials, ja que encara que ens puguin semblar un objecte molt brillant es solen produir en entorns molt poc il·luminats. A més, la majoria de fotos més espectaculars de focs artificials són aquelles que no mostren només un "fogonada", sinó les que reflecteixen un munt d'ells en una espècie de mosaic de llum i color.

Consells generals


1. Que la càmera no es mogui. Així que el primer consell, i imprescindible, és buscar un bon suport, sigui el que sigui. L'ideal és un trípode.
2. Fes servir un disparador a distància. Una de les coses que pot fer que una foto surti trepidada és precisament el moviment que fem en prémer el disparador. Lo ideal és un disparador a distància, o una app de control via WiFi, encara que també val un remei molt més casolà: utilitzar l'Auto de la càmera.
3. Busca un bon enquadrament. Abans de començar a disparar hauríem d'haver pensat què és exactament el que volem treure a la foto: si només volem que es vegin els propis focs o si volem que aparegui el paisatge en el qual es va a desenvolupar l'espectacle o altres elements (els reflexos en l'aigua solen quedar genial). El primer pot estar bé, però el segon probablement ens brindarà fotos més espectaculars si el lloc val la pena. Per això el millor és fer una presa des d'un lloc prou allunyat per tenir el màxim camp de visió.
4. Desactiva el flaix i l'estabilitzador. Quan la càmera està quieta en un trípode, és millor desactivar l'estabilitzador (només serà útil si fas les preses a pols).
5. Fes les fotos al màxim de qualitat.
6. Aprofita que les fotos són gratis. Així que dispara, dispara i dispara ... Encara que sigui relativament senzill fer-les, aconseguir una bona foto a la primera és complicat així que el millor consell és insistir, provar amb diferents enquadraments i configuracions de la càmera i fer totes les fotos que puguis.


Consells per gent que té una càmera rèflex/avançada


1. Ajusta la sensibilitat al mínim. Encara que un ISO alt sol servir per a preses amb poca llum, la unió de llarga exposició més alta sensibilitat el que sol portar és soroll. Com en aquest cas la càmera estarà estabilitzada, cap problema a usar l'ISO més baix que tingui la càmera per evitar el soroll i aconseguir la màxima qualitat.
2. Posa l'enfocament en mode manual. Atès que els focs són alguna cosa bastant fugaç, l'enfocament automàtic pot ser problemàtic així que el millor és enfocar en manual, bàsicament a l'infinit, i no tocar-lo en tota la sessió (tret que vulguis fer algun tipus d'efecte especial).
3. Tanca el diafragma. El mateix que amb l'ISO, com que la càmera quieta podem permetre'ns tancar el diafragma per assegurar-nos aconseguir més profunditat de camp en la presa, el que ens vindrà bé sobretot si hem enquadrat el paisatge a més dels focs en si.
4. Juga amb diferents temps d'exposició. Sens dubte aquest és el punt clau en aquest tipus de trets i més és una mica difícil de dir a priori. Ja que depèn de la il·luminació de l'escena, un cop hàgim decidit la sensibilitat i el diafragma que farem servir haurem de jugar amb diferents valors d'obturació i anar veient els resultats. Com dèiem, si fem servir una velocitat relativament ràpida (com 1/25 per exemple) potser només captem una fogonada, mentre que amb un temps més llarg (per exemple cinc segons) captarem aquest bonic "efecte palmera" que solen produir els focs artificials. I si augmentem l'exposició a 20 segons, podrem capturar diversos focs seguits. Qualsevol de les tres opcions pot ser bona, encara que normalment com més temps millor.
5. Prova com la manera B. Si la teva càmera té opció de tret B (Bulb), és el moment d'experimentar.

Deixa un comentari