Un tigre al menjador!!

08 de abril, 2020 - Consells i Recomanacions - Comentar -

os panda 3d

VOLS UN TIGRE O UN ÓS PANDA A CASA?

Durant el confinament hi ha temps per a tot, fins i tot per aburrir-se.

Si vols passar una estona divertida i jugar amb la fotografia i les noves tecnologies segueix llegint...

Pots fer aparèixer al menjador de casa teva un tigre, un ós panda, fins i tot un tauró a la banyera...Només necessites el teu smartphone i una mica de creativitat. Això és possible gràcies a una eina de realitat aumentada de Google.

Amb el teu telèfon, obre el navegador i escriu el nom de l'animal que vulguis veure ( entre una llista disponible per Google ). Si l'animal que vols és a la llista apareixerà l'opció de veure en 3D. Seleccionant aquesta opció s'obrirà la càmera del teu smartphone i podràs veure l'animal en el lloc on enfoqui la càmera. Pots desplaçar-lo o canvia el tamany arrossegant amb el dit per la pantalla o sobre l'animalet.

tigre 3d

Prova-ho i diverteix-te amb diferents animals i situacions. Recorda que pots pujar les fotos dels animals i compartir-les amb el hashtag #FotoPenedesRepte4 ( repte mascotes).També pots jugar amb els nostres reptes fotogràfics seguint el perfil @fotopenedes a les xarxes socials instagram i facebook.

Deixa un comentari

La meva càmera té wifi!!

23 de març, 2020 - Consells i Recomanacions - Comentar -

camara wifi

COM ENVIAR LES FOTOS DE LA TEVA CÀMERA PER WIFI AL TEU SMARTPHONE

Sabies que pots enviar les fotos de la teva càmera per wifi al teu smartphone?

Tothom sap que les fotos de càmera surten millor que les del teu telèfon, sobretot amb fotos nocturnes, condicions de sol i ombra, amb el zoom, etc.... Actualment gairebé totes les càmeres tenen opció de wifi o snapbridge/bluetooth per comunicar-se, podràs pujar les fotos directament a les xarxes socials amb millor qualitat, enviar-les per whatsapp o fins i tot fer una còpia de seguretat al telèfon o al núvol.

Només has de revisar que la teva càmera tingui la comunicació wifi, ho pots saber revisant les opcions del menú, normalment a l'opció amb l'icona d'eines.

camara menu herramientas wifi

i molts models ja tenen un botó específic per activar-la.

camara wifi

Atenció! Aquesta opció de wifi activeu-la només quan aneu a compartir les fotos amb el telèfon, gasta molta bateria!

Necessiteu descarregar-vos i instal·lar l'aplicació pròpia de cada marca (Olympus Image Share, Canon Camera Connect, Panasonic Image App, Nikon Snapbridge, … ). Aquestes aplicacions estan disponibles per Android i IOS.

Primer heu d'anar a la càmera i des de menú o el botó de la wifi activar-la. Segons el model us mostrarà el nom del dispositiu (càmera) com serà visible o et demanarà que li posis un nom per saber de quin dispositiu es tracta. Ara anem a enllaçar la càmera amb el telèfon, si és la primera vegada que enllaces la càmera amb el smartphone segons el model et mostrarà una contrasenya que és la que necessites per enllaçar el teu smartphone als ajustos de connexions wifi. En aquest moment, encara no has d'obrir l'aplicació, primer connecta l'smartphone per wifi a la càmera (és possible que aparegui un missatge dient que no tens connexió a internet, és totalment normal, recorda que estem connectant sense fils càmera i telèfon, la càmera fa fotos, no és un router).

Un cop connectat a la connexió wifi de la càmera, ara sí, obre l'app al teu smartphone i podràs seleccionar les fotos que vulguis i fins i tot controlar la càmera remotament amb el teu telèfon.

Si la teva càmera té aquesta funció i ho desconeixies ja pots treure-li partit.

Pots veure un exemple en aquest vídeo:

Deixa un comentari

Consells per organitzar les teves fotos digitals

19 de març, 2020 - Consells i Recomanacions - Comentar -

portatil smartphone

CONSELLS PER ORGANITZAR LES TEVES FOTOS DIGITALS

Amb tants dispositius, tots tenim un descontrol de fotos. Necessitem guardar les imatges en ordre per poder localitzar-les en qualsevol moment. Aquest ordre és personal ja que pots decidir arxivar per data, llocs o persones, esdeveniments, etc... el que vagi millor a cadascú.

Recomanacions a l'hora de guardar

1- SELECCIÓ

A sac, elimineu totes aquelles fotos repetides que us envien per multitud de grups i xarxes socials. Elimineu aquelles imatges fosques, borroses o mogudes que no t’aporten absolutament res… i ho saps!

2- ORGANITZACIÓ PER CARPETES

Organitza les imatges per carpetes, a poder ser amb ordres numèrics, per dates o temes.

És aconsellable organitzar-se de 2 maneres, carpetes on guardar les fotos i per atributs de cada imatge que ho podem fer amb qualsevol software de visor d'imatge que ho permeti (bridge, lightroom, etc... ja sigui indicant qualitat, fotos, persones o llocs, etc...).

3- CÒPIES DE SEGURETAT

És recoma fer una còpia de seguretat o encara millor, doble còpia de seguretat, en un suport físic o al núvol.

4- IMPRIMEIX

Conserva les fotos a paper és la millor manera de guardar els teus records, es pot fer amb còpies unitaries de cada imatge en diferents mides i suports o online clicant a la imatge de sota

imprimir fotos vilafranca

I fins i tot, maquetar o imprimir àlbums en format digital per temàtiques o dates, pots descarregar-te el programa I-Moments clicant a la imatge:

llibre digital vilafranca

Deixa un comentari

A contrallum

18 de gener, 2020 - Consells i Recomanacions - Comentar -

 CONSELLS PER FER FOTOS A CONTRALLUM

Què és una foto a contrallum? Senzill, la Font de llum (natural o artificial), es troba davant de la càmera. Per tant, el subjecte o subjectes queden il·luminats, amb un halo de llum o formant una silueta.

contrallum_fotopenedes

Si parlem de la llum del sol, la millor hora del dia són el capvespre o la sortida del sol per les tonalitats daurades naturals de l’escena.

  1. Enquadra: Pensa la composició que vols, una silueta al centre o a un costat de la imatge, que aparegui la llum o no… nosaltres t'aconsellem que el fons sigui neutre, sense distraccions.
  2. Medició puntual: Tria la medició puntual de la llum, si vols una silueta mesura a les zones més clares. Per paisatges tria un diafragma f8 o superior, si vols que el subjecte estigui més enfocat que el fons, pots provar amb un diafragma f4.
  3. Retrats: Si busques un retrat a contrallum millor que sigui de perfil.
  4. Flash: No parlem d’un contrallum? Prohibit el flash.
  5. Edició de la foto: Edita potenciant els negres i donant una mica més de llum al fons de la foto.

contrallum_fotopenedes

Deixa un comentari

Revelat online

07 de octubre, 2019 - - Comentar -

Prepara el revelat de les teves fotos, fàcil i còmodament, des d’on tu vulguis

Segons el dispositiu amb el que facis les fotografies aquestes poden tenir diferents formats, resolució, tonalitat...

  • Format JPEG

  • Diferent resolució (píxels per polzada), el que condicionarà la mida que pot tenir la fotografía.

  • Diferent tonalitat. Perquè cada pantalla pot estar configurada amb una brillantor, saturació i tonalitat diferents.

  • Diferent mida, fent que a l’imprimir-les puguin quedar tallades.

Per aconseguir els millors resultats pots utilitzar el nostre revelat online

Podràs escollir el format i la mida de les fotografies amb un acabat mate o brillant. Podràs afegir marges, marcs, ...Tens més de 15 efectes artístics disponibles, convertint les teves fotos en format Polaroid o per exemple crear postals. I tot de forma molt fàcil i intuïtiva!

 

Abans de començar, consulta el nostre post de recomanacions abans d'imprimir

Comença el revelat online


Deixa un comentari