Càmeres Instax (2/2)

20 de maig 2019 - Càmeres - Comentar -

i per últim us expliquem les dues càmeres restants, la Fuji Instax Square SQ10 i la SQ20

Fuji Instax Square SQ10

La Fuji Instax Square SQ10 realitza fotos digitals en format quadrat que podem previsualitzar (té memòria interna i també pots guardar els arxius en una targeta microSD ) abans d'imprimir gràcies a una pantalla LCD. És una càmera híbrida perquè pots imprimir les teves còpies amb format quadrat de mides de 8,6 x 7,2 cm, encara que la imatge en si és de 6,2 x 6,2 cm.

Al frontal veiem l'objectiu de 28.5 mm de distància focal i una obertura fixa de f / 2.4. Amb aquest s'aconsegueix un rang d'enfocament des de 10 cm a infinit. La Instax Square SQ10 té un sensor CMOS de 3.7 MP i 1/4 '', el que ens donarà una resolució de 1920 x 1920. Una resolució molt més que suficient per aconseguir imatges de molt bona qualitat en la impressió i fins i tot permetre fer zoom digital. Té un disseny simètric i dos botons als costats, ideal per esquerrans. Funciona amb una bateria externa. Dotada a la part del darrere d’una  pantalla LCD de 3 '' des d'on tindrem control de tots els canvis. Just a sota tenim el dial giratori amb els botons de configuració. El dial giratori ens permetrà ajustar configuracions d'efectes, triar menús, etc...

Amb la Square SQ10 tenim fins a 10 filtres amb motius diferents ( monochrome, sepia, etc...)  Per a això premerem el botó de filtre a la pantalla de l’obturador, si volem afegir abans a la imatge, o a la de reproducció si volem modificar una imatge que ja tinguem. També trobem diferents ajustos d’exposició i de vinyeta i 5 modes diferents de flash.

La Instax Square SQ10 té tres maneres de disparar diferents:

Mode estàndard. És el mode per defecte per fer fotografies en condicions normals. En aquesta manera el flaix es dispararà automàticament quan la càmera detecti foscor llevat que ho canviem.

 Mode bulb. Accedirem de manera ràpida prement el botó de tret auxiliar. L'obturador es mantindrà obert el temps que necessitem fins a 10 segons. En mode bulb podrem realitzar impactants imatges jugant amb llums o prendre tota la llum possible en vistes nocturnes.

 Doble exposició. S'accedeix tornant a prémer el botó auxiliar. En aquesta manera podrem fer composicions superposades en una sola imatge. Jugant amb doble exposició i bulb és possible donar vida a creacions úniques i d'allò més personals.

 

Fuji Instax Square SQ20

És l’evolució de la SQ10. Tot i que les 2 càmeres Instax tenen un aspecte molt similar quan es col·loquen una al costat de l'altra, hi ha algunes modificacions en el disseny. Per exemple, la lent és ara del mateix color que la resta del cos, mentre que en el SQ10 era de color platejat. Els botons de control bessons al front han passat de ser circulars i arran amb el cos a ser rectangulars. De cada un sobresurt una protuberància elevada que l'ajudarà a localitzar els botons sense mirar al capdavant de la càmera. Totes dues tenen un monitor LCD a la part posterior però el SQ10 té una resolució més gran (460k vs 230K punts) i és una mica més gran (3 vs 2.7 polzades). També és nova la palanca a la part posterior que es pot utilitzar per encendre i apagar la càmera i activar la nova manera de moviment del qual parlarem més endavant.

Altres petites diferències inclouen el nou disseny de les orelletes de les corretges i la reubicació del port de càrrega USB i la ranura per a targetes Micro SD. A diferència de l'SQ10, la bateria NP-50 es pot extreure i carregar per separat, la SQ20 té una bateria incorporada que s'ha de carregar a través d'USB.

La novetat en  la SQ20 és el nou mode de moviment, li permet fer  un clip de vídeo de fins a 15 segons de durada del qual pot seleccionar els millors fotogrames per imprimir. Aquesta manera hauria de funcionar molt bé per a preses d'acció espontànies, com un nen en bicicleta, etc...

La Fuji Instax SQ20 afegeix diferents modes:

 MANERA COLLAGE.

Time Shift Collage és una manera divertida que combina quatre imatges seqüencials en una sola presa. Simplement premeu el botó de l'obturador una vegada i la càmera farà una ràfega de quatre imatges, totes les quals apareixeran al monitor del darrere. Podeu ajustar la diferència de temps entre fotogrames de 0,2 a 2 segons.

MANERA SPLIT.

La nova manera Split li permet combinar múltiples imatges en una sola presa. Hi ha quatre opcions segmentades: dividides verticalment a la meitat, horitzontalment dividides en tres, dividides en quarts i dividides en nou.

MÉS FILTRES.

El SQ20 ve amb una gamma més àmplia de filtres per a fotos i vídeo. En total, té deu filtres per a tots dos, dos filtres de fotogrames dedicats, tres filtres de vídeo i sis filtres parcials de color.

La Fuji Instax SQ20 ofereix un zoom digital de 4 augments.

I ara, quina és la teva càmera Instax ideal?

Foto Penedès Botiga i Estudi de fotografía. Botiga Scrapbook - instaxSQ20.jpg

Comparteix 

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

4 + 7 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories