Consells bàsics sobre fotos i smartphone

06 de juliol 2017 - Consells i Recomanacions - Comentar -

smartphone

No entrarem amb l’obvietat que els telèfons no fan les fotos com una càmera digital, és l’ eina que fa fotos que tenim sempre a mà, i com a tal, millor fer-la amb el telèfon que quedar-nos sense foto i record. Ens referirem, més aviat, a dir quatre pinzellades per tenir-les en compte al moment de capturar i guardar els nostres arxius.
1. El més bàsic…. no poseu el dit a l´òptica del smartphone!, i netejeu sovint l’òptica de ditades o brosses.
2. Demanarem un gairebé impossible….reviseu i conegueu les característiques i mode de funcionament de la càmera de fotos del vostre smartphone.
3. Investigueu els diferents modes de fer fotos, a voltes, no es fa servir la mateixa resolució en automàtic o en diferents escenes establertes. Aquesta configuració també marcarà la proporcionalitat de la foto (panoràmica 16:9, 4:3 etc..) i la mida màxima per ser impresa a paper.
4. Apreneu a controlar el flash, no confieu amb el mode AUTO en un contrallum, per exemple. Saber quan s’ha de disparar el flash abans de fer la foto és més efectiu que fer-la de nou.
5. Conegueu a quina carpeta i a quina unitat de memòria es guarden els vostres arxius. Amb programes tipus whatsapp la quantitat d’arxius compartits i guardats pot resultar gran, és obvi saber on es guarden les coses per accedir a elles de manera més ràpida i eficient. Recomanem guardar-les en una targeta microSD.
6. No abusar del zoom del vostre smartphone, el sensor i l’òptica són petits.
7. Aprofiteu la llum, en situacions amb poca llum els smartphone no treballen ni de bon troç com una càmera compacta.
8. Al retocar, editar, enquadrar la vostra foto original amb alguna aplicació és possible que baixi la resolució de l’arxiu, i per tan la seva qualitat.No es podran imprimir a mides grans.
9. Les fotos rebudes del whatsapp o aplicacions similars són normalment a baixa resolució.
10. Recordeu que les fotos fetes amb smartphone no només es poden penjar a internet, o compartir-les, podeu imprimir aquests arxius també.

Comparteix 

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

2 + 7 =
Veure següent
Darreres entrades
Categories