10 consells per fotografiar a la neu

05 de desembre 2017 - Consells i Recomanacions - Comentari -

 

 neu

Amb  aquests dies de neu i fred, se’ns ha acudit recollir una sèrie de consells útils per fotografiar neu.

 

 1. BATERIES: És normal que el fred afecti el rendiment de la bateria de la teva càmera. Les bateries es consumeixen més ràpid en aquestes condicions, el fet de quedar-se sense fer bones fotos  per culpa  de la batería no és mai agradable.
  Així que el millor és que quan surtis a fer fotos a la neu et portis les bateries de la càmera ben carregades i de passada mantinguis un joc de bateries de reserva per si de cas les necessites..
 2. TEMPERATURA: Ni l’electrònica ni l’òptica es porten bé amb els canvis bruscos de temperatura.. Per això, és recomanable que quan treguis l’equip en condicions extremes li deixis “aclimatar-se una mica” abans de posar-te a fer fotos com un boig. Si pots, espera un parell de minuts després de treure la càmera de la bossa abans de posar-te a fer fotos. Una bona bossa o motxilla, a poder ser impermeable, no està de més.
 3. EXPOSICIÓ: La neu és com un immens reflector que tot ho inunda de llum . El fotòmetre de la nostra càmera es pot tornar una mica boig en intentar compensar tota aquesta quantitat de lluminositat i reaccionar ajustant els paràmetres  tancant el diafragma. Què passa? doncs que, generalment i contra tot pronòstic, les nostres fotos de neu surten fosques, com ho evitem? compensant l’exposició un punt o dos per sobre, segons la quantitat de blanc que hi hagi a la nostra imatge.
 4. APROFITA LES PRIMERES HORES DEL MATÍ: La sortida del sol és bona hora, en general, per fer molts tipus de fotografies, malgrat el fred en aquest cas, perquè les condicions de la llum ajuden molt al resultat final.
  Però a més, en el cas de les fotos de la neu, sortir aviat a fer fotos ens ajudarà a trobar neu verge, encara sense trepitjar. Si  sortim una mica tard, sobretot si estem en zones una mica concorregudes, el blanc de la neu es pot convertir aviat en un to marró degut al pas de persones.
 5. BALANÇ DE BLANCS: Les fotos de neu tendeixen a tenir un color blavós ( el cel reflectat és blau,oi?). És qüestió de gustos, però a mi em sol agradar que aquest to sigui molt lleuger o fins i tot nul. Utilitza el balanç de blancs manual de la teva càmera i ajusteu-lo per obtenir neu blanca de veritat.
 6. FLASH: Llevat que la situació exigeixi l’ús del flash  per compensar un contrast fort en l’objecte en primer pla, el millor és tractar d’evitar l’ús del flaix directament sobre la neu.
  La projecció d’una font de llum addicional sobre un element de per si tan lluminós pot tirar per terra el resultat esperat, perdent detall i deixant una gran massa blanca a la foto
 7. CREATIVITAT I DETALLS : Per evitar que la teva foto de la neu es converteixi en una massa blanca uniforme, serà bo que busquis elements que continguen detall suficient.
  Acosta’t als detalls, busca aquestes coses que li passen inadvertides a la majoria de la gent que no va amb una càmera a la mà. Pots aprofitar coses com rastres o petjades a la neu, aprofitant les línies traçades per millorar la teva composició i jugant també amb les ombres projectades sobre la neu per donar volum i textura a la composició. La neu i el fred són interessants però, malgrat tot, suma-li un punt de creativitat. Juga i interacciona amb la neu, millor en companyia, aprofita mascotes o criatures! Més que fotografiar la gent estàtica, posant, són molt atractives les fotos de gent jugant, passejant … el que sigui que estiguin fent i que tingui relació amb la neu i el fred que fa … Per gaudir d’una bona vista de la neu no cal anar-se’n al camp. Les ciutats ofereixen ocasions inigualables per a desenvolupar la nostra creativitat i fotografiar coses des d’un punt de vista i en unes condicions diferents a les que estem acostumats a veure.
 8. COLOR: La neu, per si sola pot resultar … sosa, . És d’un sol color! Suma el toc de color que li falta trobant contrast. Aprofita qualsevol element que doni color, flors si ets al camp o una bústia de correus  a la ciutat, són alguns exemples.
 9. FILTRES: Aprofita els filtres  segur que els trobes alguna utilitat en aquests dies. Un polaritzador per evitar alguns reflexos, o alguns degradats de colors poden ser interessants.
 10. CUIDA LA CÀMARA: Cuida la càmera mantenint-la en la bossa quan no la facis servir. Procura evitar els canvis de temperatura bruscos perquè no es produeixi condensació..No oblidis que els flocs de neu ràpidament es converteixen en aigua, i l’aigua no és una bona companya del teu equip fotogràfic.Així que, mentre estiguis fent fotos a la neu, vigila l’entorn i evita en el possible que la neu caigui sobre la càmera i que aquesta es pugui mullar.I sobretot, sobretot, no oblidis el més important de tot…. ABRIGA’T: Si no vas abrigat  … la sessió serà curta.
Comparteix 
Mercè Ramírez
22 de novembre 2019
M'ha semblat força entenedor i fàcil de seguir.

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

8 + 8 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories