Consells bàsics per fotografiar Perseids

10 d'agost 2017 - Consells i Recomanacions - Comentar -

perseides

Ara que estem en les nits de més activitat de les conegudes Llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids donem uns consells per fotografiar-les.

Abans de començar amb els consells, resumim ràpidament el material necessari i recomanable per fotografiar el cel de nit:

- Una càmera reflex, evil, ultrazoom o compacta avançada (si no tens opcions manuals en la teva càmera aquests consells et poden valer amb alguns matisos).

- Un bon objectiu.

- Un trípode sòlid i robust, sense el trípode la foto sortirà moguda o trepidada.
- Un disparador remot, per evitar trepidacions. Si no el tens també pots utilitzar el temporitzador, però per pocs diners recomanem disposar d'ell.
- Bateria de recanvi: En llargues exposicions la bateria s'esgota més ràpidament.

Ara que ja estem equipats hauríem de dirigir-nos a un lloc idoni, sense contaminació lumínica, amb bona visibilitat, i si pot ser que ens ofereixi possibilitats per obtenir una bona composició. Elements com muntanyes o vegetació ajuda a donar dinamisme a la nostra imatge.

Un cop ubicat col·loca el trípode el més baix possible, així guanyes en estabilitat i busca l'enquadrament que t'agradi més.
A partir d'aquí i segons les condicions lumíniques del moment una de les opcions que tenim és començar provant amb l'obertura més baixa i un ISO alt, el temps d'exposició serà menor i tindrem els primers resultats més ràpidament. Després provarem a anar baixant la ISO (la més baixa possible) i augmentant el temps d'exposició, fins veure el nivell de soroll que tolera la càmera. Si vols que les estrelles apareguin en moviment augmenta el temps d'exposició (comença per exemple amb 10 sg d'exposició).

Aprofita la tecnologia digital i fes moltes fotos amb diferents configuracions, veuràs els resultats que obtens.

 

Comparteix 

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

7 + 7 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories